SHB Fonder: Minskat till 4,95% av kapitalet i Novotek

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Handelsbanken Fonder har minskat sitt innehav i Novotek till 525.000 aktier, motsvarande 4,95 procent av kapitalet och 2,18 procent av rösterna. Före transaktionen, daterad den 9 oktober, var Handelsbankens Fonders innehav i Novotek 535.480 aktier, motsvarande 5,1 procent av kapitalet.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Innan dess har SHB Fonders ägande det senaste året legat runt 5,7 procent av kapitalet, enligt ägardatatjänsten Holdings. Fondbolagets första position i Novotek registrerades i augusti 2017, då man förvärvade 5,30 procent av kapitalet.

Handelsbanken Microcap Sverige är den SHB-fond med ägande i aktien, enligt Holdings.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR