SEB Fonder: Åter över 5% i Loomis

STOCKHOLM (Fonder Direkt) SEB Fonder har åter kravlat sig över femprocentsstrecket avseende kapitalandel i kontanthanteringsbolaget Loomis, efter en sejour på knappt två månader under detsamma.

Enligt ett flaggningsmeddelande äger SEB Fonder nu 5,10 procent av kapitalet och 3,6 procent av rösterna i Loomis.

Som mest har SEB Fonder ägt 7,3 procent av kapitalet, innan ett antal aktieförsäljningar tog vid med start i juni i år, visar data från Holdings.

Inte mindre än 19 SEB-fonder har ett ägande i det globala kontanthanteringsbolaget, varav Sverige Expanderad, Sverigefond Småbolag samt Sverigefond Småbolag Chans/Risk äger mest, med 0,88, 0,85 respektive 0,82 procent av kapitalet.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR