Alantra EQMC AM: Flaggar ned i Byggmax, även SHB Fonder minskat

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Kapitalförvaltaren Alantra EQMC Asset Management har minskat sitt innehav i byggvarubolaget Byggmax till 4,86 procent av kapital och röster.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Innan minskningen hade Alantra 5,6 procent, enligt statistik från ägardatatjänsten Holdings.

Bland övriga transaktioner i Byggmax den senaste tiden märks en minskning från Handelsbanken Fonder. Fondbolaget reducerade i september sin ägarandel till 3,9 procent av kapitalet, från 4,9 procent. Svenska Småbolag är den Handelsbankenfond med registrerat ägande i Holdings.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR