G5: PDT Partners tillbaka som storblankare

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Den New York- och Londonbaserade hedgefondförvaltaren PDT Partners LLC har åter tagit position för att G5 Entertainment, som utvecklar mobilspel, ska falla i värde.

Av ägardatatjänsten Holdings blankningsregister framgår att PDT på torsdagen har rapporterat in en kort position motsvarande 0,61 procent av G5:s aktiekapital, en post värd cirka 15 miljoner kronor.

Hedgefondfirman har även tidigare i år kortat G5. Den gången öppnades positionen den 17 april, för att sedan täckas den 8 maj. Spelbolagets aktie rusade under samma tidsperiod drygt 30 procent i värde, varför affären kan räknas som mindre lyckad. Men nu är det alltså dags igen, och en kommande temperaturmätare för aktien blir den 6 november, då G5 släpper sin niomånadersrapport.

Sett till fondägande (långa positioner) har Arbor Invest Qualität Und Innovation störst portföljvikt, med 3,3 procent av kapitalet placerat i G5. Därpå följer Consensus Småbolag (2,5) och Swedbank Robur Microcap (1,9), enligt data från Morningstar.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR