SHB Fonder: Första gången över 5% i Husqvarna

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Handelsbanken Fonder har ökat sitt innehav i Husqvarna till 5,03 procent av kapitalet.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Fondbolagets ägarandel bottnade ur i oktober 2017, med 1,24 procent av kapitalet. Sedan dess har det varit en stadig resa uppåt i ägarlistan, från plats 13 till att i dag vara Husqvarnas fjärde största ägare sett till kapital, visar data från Holdings. Detta är första gången Handelsbanken Fonder kliver över femprocentsnivån.

På fondnivå har Svenska Småbolag störst innehav bland SHB-fonderna, med 1,56 procent av kapitalet.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR