Ännu en rapportbesvikelse sätter press, nu från Boliden

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Stockholmsbörsen fortsätter ned på onsdagen, och rapporterande Boliden går i bräschen för nedgången med ett tapp på dryga 14 procent på förmiddagen, vilket sätter press på verkstadssektorn i stort.

Bland fonder med betydande exponering mot gruvbolaget märks Lyxor Evo Fund World, med 6,2 procent av kapitalet, följt av Spiltan Aktiefond Dalarna (6,1), Aktiespararna Direktavkastning (5,4), Global X Copper Miners ETF (5,0) samt Dynamica 80 Sverige (4,8). Det visar data från Morningstar, där det framkommer att Lyxor minskat innehavet i september, medan Spiltan och Aktiespararna ökat.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR