ICA: Comeback för aktien gynnar Spiltan Fonder

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Det har varit tvära kast i ICA:s aktiekurs i år, med en toppnivå i januari på 312 kronor, för att sedan i maj falla tillbaka tungt till 268:50, efter första kvartalets rapport.

Torsdagen innebär emellertid hittills en ordentlig comeback för rapporterande ICAs aktie, med en uppgång på 10,6 procent till 302:00 kronor.

Rapporten innehöll bland annat en omsättning som var något bättre än väntat samt ett resultat som klart slog förhandstipsen. Samtidigt fortsatte bolagets e-handel att växa och var upp 40 procent jämfört med samma kvartal förra året.

Aktiespararna Direktavkastning är den fond med högst exponering mot aktien, med 5,95 procents viktning. I övrigt är marknadens återvunna ICA-optimism en glad nyhet för Spiltan Fonder, där Spiltan Aktiefond Investmentbolag har 4,61 procent av kapitalet i ICA och Spiltan Aktiefond Stabil 4,00 procent. Vidare återfinns IKC Sverige Flexibel och Cicero Focus i exponeringstoppen, med 3,87 respektive 3,52 av fondförmögenheten i ICA-aktien. Datan kommer Morningstar och gäller på den 30 september.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR