Öhman och Robur kan glädjas åt Red Hat-bud

STOCKHOLM (Fonder Direkt) På söndagen meddelades att IBM förvärvar molnbolaget Red Hat i en transaktion värd 34 miljarder dollar. Budkursen uppgår till 190 dollar per aktie och innebär en premie om 62,8 procent mot de 116:69 dollar Red Hats aktie stängde på i fredags.

Vad gäller svenska fonder återfinns ett större antal indexfonder i Red Hats ägarlista med ett marginellt ägande. När det kommer till aktiv förvaltning har Öhman Fonder och Swedbank Robur hittat till molnaktien, och Öhman Global Growth är med 2,4 procent av kapitalet den fond med störst portföljexponering. Avseende Robur har Aktiefond Pension 0,8 procent exponering, Globalfond 0,8 procent, Globalfond Mega 0,8 procent samt Kapitalinvest 0,5 procent.

Det visar data från Morningstar per den 30 september.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR