Raysearch: Oppenheimer flaggar för över 10%, Lannebo gått åt motsatt håll

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Fondförvaltaren Oppenheimer har fortsatt att öka sitt innehav i dosplaneringssystembolaget Raysearch och äger nu drygt 3,5 miljoner aktier, motsvarande 10,3 procent av kapitalet och 3,2 procent av rösterna.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

I slutet av oktober flaggade Oppenheimer för ett innehav i Raysearch om 8,8 procent av kapitalet och 2,7 procent av rösterna.

I motsatt riktning gällande ägande har Lannebo Fonder gått, där kapitalandelen i Raysearch stadigt minskat sedan toppnoteringen 15,0 procent i augusti 2016. I september i år flaggade Lannebo för att kapitalandelen då kom att understiga 5 procent, och enligt ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering äger fondbolaget 4,5 procent av kapitalet.

Oppenheimer näst största ägare i Raysearch, efter vd:n och grundaren Johan Löf, enligt Holdings.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR