Kryptovalutor: Första krypto-ETP lanserad på schweiziska börsen

STOCKHOLM (Fonder Direkt) På torsdagen begick den hittills första ETP:n (exchange traded product) som följer flera olika kryptovalutor handelsdebut. Kapitalet i Amun Crypto Basket ETP, som den heter, är fördelat på de fyra största kryptovalutorna Bitcoin, Ethereum, Ripple och Litecoin, viktat efter marknadsvärde. Det skriver fondsajten Funds Europe.

Den årliga förvaltningsavgiften för Amun Crypto Basket ETP är satt till 2,5 procent och den schweiziska huvudbörsen Zurich Six är handelsplats. Produktens tickersymbol är HODL.

Inom produktfamiljen ETP är ETF (exchange traded fund) den mest populära. Övriga kategorier inkluderar ETV och ETN (exchange traded vehicles, exchange traded notes).


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR