Dustin: Så har fondbolagen agerat i rekommendationsaktuella aktien

STOCKHOLM (Fonder Direkt) IT-återförsäljaren Dustins aktie stiger knappt 9 procent på onsdagsförmiddagen, till 82:30 kronor, efter att analyshuset Kepler Cheuvreux inlett bevakning av aktien med köp och riktkurs på jämna 100 kronor.

Bland nordiska fondaktörer noteras på senare tid ökningar i aktien från Danske Invest, SEB Fonder, Xact Fonder och Skandia Fonder. Minskningar märks från Swedbank Robur, Odin Fonder, Nordea Fonder, Catella Fonder samt Andra AP-fonden.

Det visar data från Holdings, där det framgår att Swedbank Robur är bolagets näst största ägare efter Axel Johnson-gruppen. Robur hade per den 31 oktober 10,95 procent av kapitalet i Dustin, fördelat på fonderna Småbolagsfond Sverige, Småbolagsfond Norden samt Sweden High Dividend.

Dustinaktien är upp drygt 43 procent de senaste tre åren.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR