Nordnets kunder valde globalfonder i november

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Globalfonder var ett populärt val bland nätbanken Nordnets kunder i november. Fyra av de tio mest köpta fonderna var globalfonder.

Det framgår av ett pressmeddelande från Nordnet.

“Globalfonder är en stående favorit hos fondspararna. Det gångna årets börsoro avskräcker inte, tvärtom är det många som fyller på i breda aktiefonder efter nedgångarna”, säger Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson.

Noterbart är att endast två bland de tio mest köpta fonderna i november har ett uttalat Sverigefokus (Spiltan Aktiefond Investmentbolag samt Spiltan Räntefond Sverige).

Mest köpta            Mest sålda           

Spiltan Aktiefond Investmentb  JP Morgan US Technology     
Länsförsäkringar Global Index  Simplicity Norden        
Länsförsäkringar Tillväxtm Ind  Healthinvest Small & Microcap  
Robur Access Asien SEK      Gam Start Credit Opportunities 
SPP Aktiefond Global       Catella Nordic Long Short Equity
Spiltan Räntefond Sverige    HSBC Gif Asia Ex Japan EQ SM Cap
DNB Gl Indeks          Gustavia Proxypetr Energy Fund 
SPP Aktiefond USA        East Capital Ryssland      
Spiltan Globalfond Investmentb  UBS (lux) Ef Small Caps USA   

Den tydligaste säljtrenden hos Nordnets kunder i november var enligt Alexander Gustavsson avyttringar av småbolagsfonder, något han förklarar med att “småbolagen har haft många goda år av stigande aktiekurser. Månadens försäljningar kan bero på både vinsthemtagningar och lägre förväntningar på den globala tillväxten”.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR