Catella Fonder: Fortsätter minska i IAR Systems

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Catella Fonder har minskat sitt innehav i programvarubolaget IAR Systems, till 4,99 procent av kapitalet.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Ett tydligt mönster framgår av ägarstatistik från Holdings, som visar att Catella kontinuerligt var nettoköpare av IAR Systems under 2018 års första halva, för att från och med i juli bli nettosäljare.

Småbolagsfond och Sverige Hållbart Beta är de två Catellafonder med ägande i aktien, enligt Holdings.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR