Andra AP-fonden: Flaggar upp i Vostok New Ventures efter Avito-försäljning

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Andra AP-fonden flyttar fram sin ägarposition i investmentbolaget Vostok New Ventures.

Den statliga pensionsfonden äger nu 5,57 procent av kapitalet, efter köp av 500.000 aktier, framgår av ett flaggningsmeddelande. Fonden övertar därmed sjätteplatsen i ägarlistan från T. Rowe Price, visar data från Holdings.

Andra AP-fonden tog sin första position i Vostok New Ventures i december 2016. Det nu rapporterade aktieförvärvet var fondens första förändring av innehavet sedan i december 2017, då innehavet ökades till 4,99 procent av kapitalet, enligt Holdings.

Vostok New Ventures meddelade i fredags att bolaget säljer hela sitt innehav i ryska Avito mot ett kontant vederlag om 540 miljoner dollar. Andra AP-fondens aktieköp i Vostok ska ha genomförts på tisdagen denna vecka, enligt flaggningsmeddelandet.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR