Nordea Fonder: Ökat ägande i Addnode med nästan en tredjedel

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Nordea Fonder har ökat sitt innehav i it-koncernen Addnode till 5,2 procent av kapitalet, enligt ett flaggningsmeddelande.

Fondbolaget har köpt 416.759 aktier och äger nu 1.740.172 stycken, visar data från ägardatatjänsten Holdings. I och med köpet, som ökar innehavet med 31,5 procent, har Nordea Fonders ägarposition i Addnode flyttats fram till plats sex från tidigare tio.

Nordea Småbolagsfond Sverige är den Nordeafond med innehav, enligt Holdings.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR