Templeton Global Advisors: Sålt 2,9 mln aktier i Getinge

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Fonder kopplade till “Templeton Global Advisors” har sålt aktier i Getinge varefter det sammantagna innehavet minskat till motsvarande 4,7 procent av kapitalet.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande och har rapporterats av Nyhetsbyrån Direkt.

Franklin Templeton ägde motsvarande 9,96 procent av aktierna vid årsskiftet, enligt ägardatatjänsten Holdings. Men de två datapunkterna är inte helt jämförbara då Templeton kan flagga för olika så kallade “advisors”.

Transaktionen som utlöste flaggningen gjordes den 31 januari och då gick de berörda Templetonfondernas innehav från nästan 15,6 miljoner till 12,7 miljoner aktier i Getinge, en minskning med cirka 2,9 miljoner aktier.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR