SEB IM: Har nästan 7% i Addnode efter flaggning

STOCKHOLM (Fonder Direkt) SEB Investment Management fortsätter att öka sitt innehav i it-koncernen Addnode. Efter att ha förvärvat 500.000 aktier uppgår kapitalandelen till 6,8 procent, enligt ett flaggningsmeddelande.

Innan flaggningen uppgick kapitalandelen i aktien till 5,3 procent, och fondbolaget har sedan starten av 2017 gått från 0,2 till dagens 6,8 procent, visar data från Holdings.

Fyra SEB-fonder finns registrerade i Addnodes ägarlista hos Holdings: Sverigefond Småbolag Chans/Risk, Nordic Small Cap Fund, Sverige Indexfond samt Hållbarhetsfond Sverige Index.

Före SEB IM återfinns Creades, Swedbank Robur och Odin Fonder i ägarlistan.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR