• UPPDRAGSARTIKEL

SKAGEN Fonder: Rating-medvind hos Morningstar för aktiefonder

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Efter att Morningstar uppdaterat sina fondratings står det klart att SKAGENs aktiefonder är inne i en bra period, relativt jämförbara fonder.

Fastighetsfonden SKAGEN m2 uppgraderas till 5 stjärnor (4), globalfonderna SKAGEN Global och SKAGEN Focus tilldelas bägge 4 (3), samtidigt som tillväxtmarknadsfonden SKAGEN Kon-Tiki får 3 stjärnor (2).

Sett till vad som drivit på den positiva ratingutvecklingen har exempelvis SKAGEN Kon-Tiki på sistone gynnats av sina investeringar i Brasilien, Samsung Electronics, Tencent-ägaren Naspers samt i laxproducenten Atlantic Sapphire, enligt fondbolaget.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR