Marshall Wace: Täckt blankning i Assa Abloy, Viking Global kvar

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Den Londonbaserade Hedgefonden Marshall Wace har täckt hela sin blankningsposition om drygt 6 miljoner aktier i låskoncernen Assa Abloy. Positionen var värd cirka 1,2 miljarder kronor och motsvarade 0,57 procent av kapitalet.

Det framgår av statistik från ägardatatjänsten Holdings.

Kvarstår som storblankare (blankningsposition större än 0,5 procent av kapitalet) gör därmed Viking Global Advisors, med en kort position uppgående till 0,66 procent av Assa Abloys aktiekapital.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR