AMF: Vill se Swedbank-utredning "på oberoende sätt"

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Swedbanks sjätte största ägare AMF vill att de allvarliga medieuppgifterna gällande penningtvätt inom banken utreds på ett oberoende sätt.

Det skriver AMF i ett pressmeddelande.

“Vi ser med oro på hur förtroendet för Swedbank skadas av de allvarliga anklagelser som förts fram mot banken, och av det fortsatt oklara läget. Det bör ligga i allas intresse att vi så snart som möjligt får bättre klarhet i vad som egentligen hänt. Därför menar vi att det är nödvändigt att det genomförs en granskning på ett oberoende sätt, av materialet i sin helhet, skyndsamt och så transparent som möjligt”, säger AMF:s presschef Jens Söderblom.

På onsdagen sade Swedbanks kommunikationschef Gabriel Francke Rodau till Nyhetsbyrån Direkt att inga diskussioner angående att tillsätta en extern utredning av bankens verksamhet i Baltikum har förts.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR