Blackrock: Startar ETF inom elbilar och assisterad körning

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Kapitalförvaltaren Blackrock har lanserat en ETF som investerar i bolag verksamma inom elektriska fordon samt teknologier för assisterad körning.

Det skriver branschsajten Funds Europe.

Den nya ETF:en går under namnet Ishares Electric Vehicles and Driving Technology Ucits ETF, och kommer att följa Stoxx Global Electric Vehicles & Driving Technology Index.

Den totala avgiften uppges ligga på 0,4 procent.

“Vi är på väg att ta ännu ett stort språng i hur vi tar oss från a till b, i form av den oåterkalleliga trenden mot elbilar”, säger Rob Powell, strateg inom Ishares tematiska investeringar på Blackrock.

I ovan nämnda index (som ETF:en kommer följa) återfinns bland 96 komponenter ABB, Volvo AB, Autoliv och Hexagon. Veoneer finns inte med i listan och det är oklart huruvida indexet har tagit hänsyn till bolagets avknoppning från Autoliv.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR