Länsförsäkringar Tillväxtm Aktiv: Mary L. Pryshlak tagit över

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Aktiefonden Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Aktiv har bytt förvaltare. Mary L. Pryshlak ersätter Mark Mendel i förvaltningen av den Kinatunga fonden (37 procent av portföljen), vars fem största innehav är Tencent, Alibaba, Taiwan Semiconductor, Ping An Insurance och China Construction Bank.

Det framgår av data från Morningstar, där fonden har betyget tre stjärnor. Den årliga förvaltningsavgiften ligger på 1,8 procent för tillväxtmarknadsfonden, som stigit nära 66 procent de senaste tre åren.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR