AMF Fonder: Tolv av tretton fonder med på PPM:s nya fondtorg

STOCKHOLM (Fonder Direkt) AMF Fonder har blivit godkända för att få ha samtliga tolv fonder, som ansökan bestod av, på Pensionsmyndighetens nya fondtorg.

Det skriver fondbolaget i ett pressmeddelande.

“Vi har haft förmånen att förvalta människors premiepension sedan starten i slutet av 90-talet. Vi hyser stor förhoppning om att senaste årens översyn och nya krav ger oss ett tryggare fondtorg, det handlar om människors försörjning som pensionärer vilket kräver ansvarsfulla aktörer, säger AMF Fonders vd Jonas Eliasson.

Fonden AMF Företagsobligationsfond startades under hösten 2018 och har därmed inte tillräcklig historik för att kvalificera sig. Med de nya hårdare reglerna är kravet minst tre års historik för att en fond ska vara aktuell för premiepensionens fondtorg.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR