SEB IM: Flaggar för 6,13% ägande i Humana

STOCKHOLM (Fonder Direkt) SEB Investment Management har ökat innehavet i omsorgsbolaget Humana till 6,13 procent av kapital och röster.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande, där transaktionsdatum är angett till den 15 mars, avseende köp av nära 800.000 aktier.

Vidare köpte fondbolaget drygt 1,6 miljoner Humana-aktier den 14 mars, visar statistik från ägardatatjänsten Holdings. SEB IM har gått från att äga 1,58 procent av kapitalet vid årsskiftet 2018/2019, till den nu rapporterade nivån 6,13 procent.

SEB Investment Management är femte största ägare i Humana efter Impilo, Air Syndication, Incentive och Nordea Fonder, enligt Holdings.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR