SEB IM: Över 5% i Betsson, ökat kraftigt sedan juni 2018

STOCKHOLM (Fonder Direkt) SEB Investment Management har ökat sitt ägande i Betsson till 5,05 procent av kapitalet.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Fondförvaltaren började under sommaren 2018 att växla upp sitt innehav i Betsson, visar statistik från ägardatatjänsten Holdings. Från att i juni 2018 ha ägt 0,37 procent av aktiekapitalet, har SEB IM i omgångar ökat sitt Betsson-ägande till dagens 5,05 procent. Den enda minskningen som noteras under perioden är i januari 2019, då innehavet via försäljning reducerades från 5,02 till 4,92 procent av kapitalet.

Ett större antal SEB-fonder äger aktier i bolaget, och SEB Sverige Expanderad var per årsskiftet den SEB-fond med störst position i absoluta mått, enligt Holdings.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR