Första AP-fonden: Köpt Saab-aktier för ca 2,2 mdr kr sedan nov

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Första AP-fonden fortsätter öka innehavet i försvarskoncernen Saab. På tisdagen flaggar den statliga pensionsfonden för att kapitalandelen i aktien överstiger den rapporteringspliktiga femprocentsgränsen, och uppgår till 5,24 procent.

Fonden köpte in sig i aktien under november 2018, enligt statistik från ägardatatjänsten Holdings. Första AP-fonden har fram till dagens datum köpt drygt 7 miljoner Saab-aktier, till ett totalt värde om cirka 2,2 miljarder kronor.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR