Swedbank Robur Fonder: Över 5% kapital i Hexagon

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Swedbank Robur Fonder har ökat sitt innehav i mätteknikbolaget Hexagon till 5,01 procent av kapitalet.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Fondbolaget har därmed på drygt ett år gått från 3,41 till dagens 5,01 procent av kapitalet, enligt data från Holdings, som visar att Robur (med minimal marginal) i och med ökningen övertagit andraplatsen i ägarlistan från Blackrock. Största ägare är investmentbolaget Melker Schörling, som dock har minskat innehavet något på sistone.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR