Gladiator: Tog hem flera kategorier i Nordic Hedge Awards 2018

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Förvaltaren Max Mittereggers aktiehedgefond Gladiator, numera stängd för ny- och tilläggsinvestering, har i en sammantagen bedömning utsetts till bästa nordiska hedgefond 2018, före Shepherd Energy Portfolio och Scandinavian Credit Fund I.

Det framgår av nyhets- och dataportalen Hedge Nordics annonsering av vinnarna i Nordic Hedge Awards 2018, som lyfter fram “de bästa och mest lovande nordiska hedgefonderna, som lyckas bibehålla höga nivåer av absolut och riskjusterad avkastning över en längre tidsperiod”.

Följande fonder tog hem segern i respektive kategori:

Aktiehedgefond      Gladiator               
Fond-i-hedgefond     Merrant Alpha Select USD       
Terminer/CTA       Shepherd Energy Portfolio       
Räntefond        Scandinavian Credit Fund I      
Multistrategi      Ress Life Investments         
Nykomling        SEB Eureka Fixed Income Relative Value
Avkastning 12 månader  Gladiator               
Avkastning 36 månader  Gladiator               
Avkastning 60 månader  Rhenman Healthcare Equity L/S     
Sammantaget       Gladiator               

Vinnarna i Nordic Hedge Awards utses genom en trestegsprocess som inleds med en filtrering där hänsyn tas till faktorer som absolut, relativ och riskjusterad avkastning på kort och lägre sikt.

I ett andra led betygsätter en jury bestående av branschproffs de framfiltrerade fonderna, varpå de kvantitativa och kvalitativa poängen slutligen sammanvägs till ett slutresultat, enligt Hedge Nordic.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR