• UPPDRAGSARTIKEL

East Capital: Karine Hirn utsedd till hållbarhetschef

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Den Sverigebaserade kapitalförvaltaren East Capital har utsett partnern och den seniora rådgivaren Karine Hirn till hållbarhetschef.

Rollen är ny på företaget och innebär ett ansvar att överse ESG-aktiviteterna (environmental, social, governance), i takt med att tillväxtmarknadsspecialisten East Capital ämnar genomföra en komplett integration av ESG-analysen i sin investeringsprocess.

Det rapporterar Funds Europe.

Enligt East Capitals ordförande och förvaltningschef, Peter Elam Håkansson, har ESG varit ett kärntema vad gäller företagets förhållningssätt till investeringar sedan starten 1997.

“Efter 22 år har vi ett väletablerat ESG-ramverk som täcker engagemang med bolag, börser och myndigheter, såväl som förvaltarkollegor och branschföreningar”, säger Peter Elam Håkansson.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR