Kapitalförvaltning: Fusionssamtal Deutsche Bank och UBS - FT

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Den schweiziska storbanken UBS och den tyska storbanken Deutsche Bank för seriösa samtal om att slå samman sina respektive verksamheter för kapitalförvaltning.

Det rapporterar Financial Times med hänvisning till källor med insyn i diskussionerna, samt skriver Nyhetsbyrån Direkt.

En affär skulle skapa en ny europeisk storspelare inom området och skulle kunna konkurrera bättre med de amerikanska jättarna Blackrock och Vanguard, skriver tidningen.

Diskussionerna om en affär ska ha pågått under ett par månader. Någon affär väntas dock inte presenteras i den omedelbara närtiden, enligt tidningens alla källor.

Tidigare i april rapporterade Bloomberg News att UBS hade övervägt ett antal scenarier där bankens kapitalförvaltning slås samman med Deutsche Banks motsvarande enhet DWS, som inte är helägd av Deutsche Bank.

Tyska Commerzbank har under en tid fört officiellt kända samtal om samgående med Deutsche Bank.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR