Länsförsäkringar Fonder: Ökat stadigt i Platzer, över 10% kap

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Länsförsäkringar Fonder har klivit över tioprocentsgränsen sett till kapitalägarandel i fastighetsbolaget Platzer, efter köp av 100.000 aktier den 2 maj.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Fondbolaget har stadigt ökat sitt innehav i aktien med start i augusti 2018. Då inhandlades drygt 550.000 aktier, vilket gjorde att Länsförsäkringar Fonders kapitalandel i bolaget steg från 6,95 till 7,41 procent, enligt statistik i Holdings.

Länsförsäkringar Fastighetsfond innehar den stora majoriteten av fondbolagets aktier i Platzer, men innehav finns även i fonderna Småbolag Sverige, Trygghetsfond samt Fastighet Europa, enligt Holdings databas.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR