SHB Fonder: Minskat position i Bergman & Beving, under 5% kap

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Handelsbanken Fonder har minskat sitt innehav i industrikoncernen Bergman & Beving till 4,82 procent av bolagets kapital, efter att ha sålt drygt 100.000 aktier den 30 april.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Senast fondbolagets ägarandel i aktien understeg 5 procent var i februari 2018, enligt statistik från ägardatatjänsten Holdings.

Handelsbanken Fonder äger sina aktier via fonderna Svenska Småbolagsfond, Nordiska Småbolagsfond samt Microcap Norden, framgår det i Holdings databas.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR