SEB IM: Fortsatt öka i Mycronic, nu över 5% kapital

STOCKHOLM (Fonder Direkt) SEB Investment Management har ökat sitt innehav i teknikbolaget Mycronic med nära 20.000 aktier, varpå ägarandelen uppgår till 5,02 procent av kapital och röster.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Den senaste gången fondbolagets ägarandel översteg 5 procent var år 2007, enligt statistik från ägardatatjänsten Holdings. SEB Investment Managements innehav i Mycronic har stadigt ökats sedan våren 2017, då fondbolaget i april hade 0,79 procent av kapitalet.

Mycronics aktie har tidigare varit hårt blankad. Sedan årsskiftet har andelen blankat kapital emellertid minskat från cirka 11 till drygt 3 procent.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR