SEB IM: Under 10% kapital i Beijer Electronics efter minskning

STOCKHOLM (Fonder Direkt) SEB Investment Management har minskat sitt innehav i Beijer Electronics till drygt 2,8 miljoner aktier, motsvarande 9,9 procent av kapitalet.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Fondbolaget ägde drygt 3,2 miljoner aktier i Beijer Electronics innan försäljningen, vilket motsvarade 11,3 procent av kapitalet, enligt ägardatatjänsten Holdings. Senaste gången det samlade innehavet understeg 10 procent var år 2010.

Aktien återfinns i fem SEB-fonder enligt Holdings databas: Micro Cap Fund, Sverigefond Småbolag Chans/Risk, Sverigefond Småbolag, Sverige Indexfond samt Hållbarhetsfond Sverige Index.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR