Fjärde AP-fonden: Närapå dubblat ägarandel i Cibus

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Fjärde AP-fonden har ökat sitt ägande i det First North-listade fastighetsbolaget Cibus till 8,1 procent av kapital och röster.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande där köptransaktionen är daterad till den 23 maj. Dagen före uppgick Fjärde AP-fondens innehav i fastighetsbolaget till 4,5 procent av kapital och röster, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Efter börsstängning den 22 maj aviserade Cibus största ägare SFC Holding en placering av drygt 9,6 miljoner aktier, som sedan gjordes till kursen 114 kronor per aktie.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR