Fjärde AP-fonden: Ökat till nära 9% av kapitalet i Veoneer

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Statliga pensionsfonden Fjärde AP-fonden har markant ökat sitt innehav i fordonssäkerhetsbolaget Veoneer, efter köp av cirka 7 miljoner depåbevis den 23 maj.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Fjärde AP-fonden äger nu 9,7 miljoner depåbevis, eller 8,72 procent av kapitalet och rösterna i Veoneer, som även handlas i USA på New York Stock Exchange.

I och med den rapporterade transaktionen är Veoneer den nionde största bland Fjärde AP-fondens innehav i börsnoterade företag. Efter positionen i H&M, som är störst, följer Lifco, Atlas Copco, Getinge, Volvo, Elekta, Sandvik, SEB, Veoneer samt Fabege. Det visar statistik från ägardatatjänsten Holdings.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR