Carnegie Fonder: Lanserar investment grade-fond Norden

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Carnegie Fonder lanserar räntefonden Carnegie Investment Grade, som inriktar sig på nordiska företagsobligationer och som ställer höga hållbarhetskrav på emittenterna.

Det skriver Carnegie Fonder i ett pressmeddelande.

Fonden uppges befinna sig i det mer försiktiga kreditsegmentet och fylla en naturlig plats mellan Carnegie Likviditetsfond och Carnegie Corporate Bond, enligt Mona Stenmark som kommer att förvalta Carnegie Investment Grade tillsammans med Mikael Engvall.

Mikael Engvall kommenterar att starka och stabila bolag med hållbarhetsfokus är en attraktiv kombination, och att förvaltarna ser goda förutsättningar för att fonden ska kunna uppnå en god avkastning över tid.

Fonden har en årlig förvaltningsavgift på 0,5 procent.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR