SEB IM: Går under 5% kapitalet i HIQ

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Fondförvaltaren SEB Investment Management har sålt 300.000 aktier i IT-konsulten HIQ International och äger därefter 4,99 procent av kapital och röster.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Även den 14 juni sålde förvaltaren aktier i bolaget, denna gång 375.000 stycken, enligt statistik från ägardatatjänsten Holdings. Ägarandelen minskades vid det tillfället från 6,20 procent till 5,53 procent av aktiekapitalet.

SEB Sverigefond Småbolag samt SEB Sverigefond Småbolag Chans/Risk är de två SEB-fonder med klart störst HIQ-ägande i absoluta termer, enligt Holdings.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR