Första AP-fonden: Godtar familjen af Jochnicks Oriflame-bud

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Första AP-fonden ansluter till pensionskollegan Fjärde AP-fondens hållning att acceptera Oriflame-budet om 227 kronor per aktie, som storägarfamiljen af Jochnick har lagt på kosmetikabolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Med tanke på möjligheten att investera i andra företag med större potential både kort- och långsiktigt är vi villiga att acceptera budet”, kommenterar Olof Jonasson som är chef för Första AP-fondens aktieförvaltning.

Även Swedbank Robur har via pressmeddelande aviserat att budet ämnas godtas. Första AP-fonden, Fjärde AP-fonden och Swedbank Robur äger sammanlagt 22,12 procent av kapital och röster i Oriflame, enligt statistik från ägardatatjänsten Holdings.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR