JP Morgan AM: George Gatch tar över som vd vid årsskiftet

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Kapitalförvaltaren JP Morgan Asset Managements vd Chris Willcox kommer att lämna sin roll och efterträdas av George Gatch, som har 33 års erfarenhet inom JP Morgan Chase-koncernen.

Det rapporterar branschsajten Institutional Investor, med hänvisning till ett internt meddelande från Mary Erdoes, vd för JP Morgan Asset and Wealth Management.

Chris Willcox uppges stanna inom företaget året ut.

Den nye vd:n George Gatch har tidigare bland annat ansvarat för globala fonder, och ska ha berömts av Mary Erdoes för att ha dubblat kapitalförvaltarens marknadsandel på den amerikanska fondmarknaden under det senaste decenniet.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR