Öhman Fonder: Investeringschefen Jamal Abida Norling ny vd

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Öhman Fonders investeringschef Jamal Abida Norling blir ny vd för fondbolaget.

Det rapporterar Realtid.

Den blivande vd:n säger till Realtid att förfrågan om att ta över vd-posten kom från Öhman-gruppens koncernchef och ordförande Johan Malm i början av sommaren. Därefter ska samtal ha pågått.

Gällande Jamal Abida Norling styrkor som ledare säger han till Realtid:

“Efter många år med investeringar har jag övat upp förmågan att både se det övergripande och det detaljerade perspektivet i en fråga eller händelse. Jag tycker om att lyssna och för mig är det viktigt att förstå saker och ting från grunden innan jag tar ett beslut.”

Jamal Abida Norling anslöt till Öhman i samband med att Öhman förvärvade DNB:s svenska fond- och kapitalförvaltningsverksamhet, skriver Realtid. Han har arbetat på Öhman Fonder i åtta år och har 20 års erfarenhet av finansiella marknader, bland annat i form av roller inom tillgångsallokering och alternativa investeringar på Första AP-fonden och Aberdeen Asset Management.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR