AP-fonderna: Brasilieninvesteringar bör utvärderas - Bolund

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) vill att de statliga AP-fondernas investeringar i Sydamerika och Brasilien ska utvärderas, i spåren av bränder och skogsskövling i Amazonas.

Det rapporterar Dagens Nyheter.

“Bränderna som nu rasar i Amazonas väcker frågor kring de investeringar som görs i Sydamerika. Nu när vi ska göra en utvärdering av AP-fondernas verksamhet planerar vi att ha fokus på hur de nya placeringsreglerna efterlevs i praktiken, då också kopplat till investeringar i verksamheter som kan bidra till skogsskövlingen”, säger Per Bolund till tidningen.

Finansmarknadsministern riktar vidare kritik mot Brasiliens Jair Bolsonaro-ledda regering för att inte ta sitt ansvar gällande åtagandena i Parisavtalet, något som uppges vara en anledning till att se över hur svenska investeringar kan påverka.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR