• UPPDRAGSARTIKEL

Skagen Fonder: "Globala megatrender sätter fastigheter i centrum"

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Att investera i fastigheter blir allt viktigare då globala megatrender kommer att förändra, och förändrar redan nu, vårt sätt att leva.

Det skriver fondförvaltaren Skagen Fonder i ett inlägg på sin hemsida.

Ett konkret exempel på hur trycket på att bygga fler bostäder, kontor och vårdfastigheter ökar är att världens befolkning stiger, flyttar in i städer och blir allt äldre, skriver fondförvaltaren.

På torsdagen beslutade Riksbanken att lämna reporäntan oförändrad på -0,25 procent med en direktion att räntan kommer höjas mot slutet av året eller i början av nästa år.

“En höjd räntebana är oftast ett tecken på en sund och växande ekonomi, vilket leder till höjda hyror på sikt och att efterfrågan på bland annat kontor ökar. Dessutom har de flesta fastighetsbolag under lång tid kunnat refinansiera sina krediter på mycket låga nivåer, vilket gör att de ökade räntekostnaderna inte kommer att slå igenom på ett tag”, skriver Skagen Fonder.

Läs mer hos Skagen Fonder.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR