Nordnet: Räntefond tar plats i köptoppen i september

STOCKHOLM (Fonder Direkt) September bjöd på ett muntrare börshumör till följd av förväntningar om att lågränteklimatet kommer att hålla i sig framöver.

Nordnets kunder visade dock på lite mer avvaktande tendenser under månaden, men fortsatte att köpa global- och tillväxtmarknadsfonder.

Det framgår av ett pressmeddelande från nätbanken, där Nordnet rapporterar om septemberaktiviteten för deras kunder i Sverige.

“Spararna fortsatte under månaden att månadsspara i framför allt breda indexfonder som placerar globalt. Dessutom nettoköptes tillväxtmarknadsfonder”, kommenterar Nordnets sparekonom Frida Bratt i pressmeddelandet.

Spararna uppges ha sålt av fonder med smalt placeringsfokus samtidigt som en räntefond tagit sig upp på en femteplats på köptoppen under månaden.

Nedan de fonder som köpts respektive sålts i högst utsträckning bland Nordnets kunder i Sverige under september.

(Källa: Nordnet)

(Källa: Nordnet)


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR