SHB Fonder: Ökar sitt innehav i Academedia

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Handelsbanken fonder har ökat sitt aktieinnehav i utbildningsföretaget Academedia till 5,0 procent rösterna, enligt ett flaggningsmeddelande.

Efter transaktionen uppgår ägandet till 5,26 miljoner aktier, vilket motsvarar 4,99 procent av kapitalet, visar ägardatatjänsten Holdings.

Sedan årsskiftet har Handelsbanken fonder mer än fördubblat sitt aktieinnehav i Academedia. Den 31 januari ägde fondförvaltaren 2,4 miljoner aktier vilket motsvarade 2,3 procent av kapitalet och rösterna, enligt Holdings.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR