• UPPDRAGSARTIKEL

Skagen Fonder: Ekonomiprofessorn ser tecken på en kommande kris

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Konsumtionen håller ekonomin uppe, men det är bara en tidsfråga innan konsumentförtroendet minskar, och efterfrågan börjar dala i spåren av potentiella importtullar som höjer priser.

Det menar ekonomiprofessor Nouriel Roubini enligt ett inlägg på Skagen Fonders hemsida.

“Han kallas ofta pessimist och går under smeknamnet ‘Dr. Doom’ i media. För ekonomiprofessor Nouriel Roubinis profetior är sällan upplyftande. I gengäld har de åtminstone tidigare visat sig stämma”, skriver Skagen.

Han förutspådde tidigt att spekulationen i stigande huspriser skulle resultera i en global recession. Redan 2005 spådde Noriel Roubini att huspriserna “red på en våg av spekulationer, som snart kommer att dränka ekonomin”, framkommer det i inlägget.

“Idag varnar Roubini åter och ser tecken på en kommande kris. I juli i år underströk han att det är en ‘olustig tid för världsekonomin’. Han hänvisade till det eskalerande tech- och handelskriget mellan USA och Kina, och det kraftiga fallet i oljepriset. Faktorer som, enligt Roubini, kan leda till en lågkonjunktur redan 2020”, skriver fondförvaltaren.

Ekonomiprofessor Noriel Roubini är en av talarna vid Nyårskonferensen 2020.

Läs mer hos Skagen Fonder.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR