• UPPDRAGSARTIKEL

Skagen Kon-Tiki: Besökt problemfyllda gruvan i Mongoliet

STOCKHOLM (Fonder Direkt) För ett år sedan investerade tillväxtmarknadsfonden Skagen Kon-Tiki i Turquoise Hill Resources, ett gruvbolag som är börsnoterat i Kanada och USA. Turquoise Hill har dock tyngts av förseningar och ökade kostnader och det råder oenighet i Mongoliet om hur positivt projektet är för landet.

Det skriver Skagen Kon-Tikis portföljförvaltare Fredrik Bjelland i ett inlägg på Skagen Fonders hemsida.

För att se över investeringen åkte portföljförvaltaren till Ulaanbaatar och Gobiöknen, skriver han i inlägget.

“Situationen är komplex men vi är positiva till möjligheten till en lösning som gynnar alla parter”, kommenterar Fredrik Bjelland.

“Dagens aktiekurs prisar inte in en lösning och det ger en potentiellt stor uppsida om det blir en lösning”, fortsätter han.

Han poängterar att fondens andelsägare ska känna sig trygga med att fonden kommer att avvakta med vidare investeringar till dess att förutsättningar för vidare värdeskapande är på plats.

“Vi har varit tydliga med våra förväntningar till mongoliska myndigheter. Tillsammans med medägaren Turquoise Hill kan vi stödja och ta del av vidareutvecklingen i Mongoliet och dess enorma resurser”, konstaterar portföljförvaltaren.

Läs mer hos Skagen Fonder.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR