Fonder: Europeisk riskkapitalistfond rekryterat för nordisk expansion

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Nederländska Newion, en europeisk investerare och riskkapitalistfond inom mjukvarustartups för B2B, har rekryterat John Sjölander till rollen som partner, enligt ett pressmeddelande.

I bolaget kommer han att ansvara för verksamhetens expansion till Norden. John Sjölander kommer närmast från Industrifonden och har en bakgrund inom investeringar och teknik, framkommer det.

“Vi är väldigt glada över att ha John i vårt team. Med sitt starka nätverk, många framgångar och entreprenörsbakgrund kan han stödja oss i vår fortsatta tillväxt. Dessutom delar han vår mission att få startups att skina”, skriver Newions grundare Patrick Polak.

Newion har hittills gjort 21 investeringar med totalt 1,5 miljarder kronor i tillgångar under förvaltning, heter det.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR