IKC Fonder: Investerar i luftreningsbolaget Qleanair

STOCKHOLM (Fonder Direkt) I samband med noteringen av luftreningsbolaget Qleanair går fonden IKC Sverige Flexibel in och tecknar aktier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Qleanair utvecklar luftreningslösningar som “främjar människors hälsa genom att kontrollera inomhusmiljön och luftkvaliteten”.

“Vi tror att detta är ett bolag man skall äga på lång sikt. Miljövänlig teknologi ligger i tiden och det är en relativt konjunkturokänslig verksamhet. Vi tycker att bolaget är attraktivt prissatt och det finns stora möjligheter för Qleanair att växa framöver”, skriver IKC Fonder.

Aktien i Qleanair steg med 5 procent till 42 kronor när bolaget på torsdagen gjorde debut på handelsplattformen Nasdaq First North.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR