Fonder: ETF:er når rekordnivå i november

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Tillgångar som investerades i börshandlade fonder (ETF:er) och liknande produkter fortsatte att stiga under november globalt, och de investerade tillgångarna överstiger nu rekordhöga 6 biljarder dollar.

Det rapporterar branschsajten Funds Europe.

Nettoinflödena på 75,3 miljarder dollar fick de investerade tillgångarna att stiga med 2,5 procent från oktober, som också var en rekordmånad.

“Flödet av nya tillgångar resulterade i det fjärde största nettoinsättningarna under en månad sedan statistik började föras”, skriver Funds Europe.

Inflödena till ETF:er hittills i år globalt landade på 654 miljarder dollar, vilket var den näst största summan efter 2017 mätt till samma månad.

Vid intresse för ETF:er har Fonder Direkt nyligen publicerat en intervju om just ETF:er med Matthieu Mouly, Chief Client Officer på Lyxor Asset Management, som går att se här.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR